Faţa ta: 5 obiceiuri care-ţi distrug tenul

By | 10/20/2011 10:27:00 a.m.
Neata!
D-abia astept sa am niste timp sa mai realizez si eu machiaje pentru ca incep sa simt ca blogul asta nu reprezinta nimic din ce insemn eu.Uf,uf...promit ca imediat cand am niste timp,si niste baterii la camera fac 10 machiaje..hahahaha!
Pana atunci vreau sa va arat ce articol am gasit pe www.eva.ro
1. Fumatul
Ţigările grăbesc apariţia prematură a ridurilor, lucru ce poate deveni vizibil după numai 10 ani de fumat, avertizează medicul dermatolog Andra Cristea. "Cu cât creşte numărul de ţigări şi durata pe care se prelungeşte acest obicei, cu atât mai ridată va fi pielea. În plus, textura ei devine neuniformă, cu vase de sânge vizibile pe suprafaţă şi căpătă o nuanţă gălbui-cenuşie", spune specialistul.
2. Alcoolul
Potrivit medicului Stephen Mulholland, chirurg plastician în Toronto, consumul excesiv de alcool suprasolicită ficatul, determinând dilatarea porilor, o transpiraţie mai abundentă şi un exces de sebum. Partea proastă este faptul că excesul de sebum şi transpiraţia excesivă le vei întâmpina pe faţă, în special în zona nasului.
3. Alimentele procesate
Alimentele procesate din comerţ şi cele de tip fast-food sunt extrem de nocive pentru tenul tău. Pe lângă faptul că sunt complet lipsite de nutrienţi, au şi un conţinut bogat în alte sodiu, zaharuri şi grăsimi nesănătoase care favorizează inflamaţiile şi afectează regenerarea celulară şi refacerea structurii pielii.
4. Cafeaua

Consumul excesiv de cafea şi ceaiuri care conţin cofeină este unul dintre vinovaţii pentru deshidratarea pielii. Prin urmare, evită adâncirea ridurilor şi în loc de multă cafea, consumă multă apă. Ca să faci băutul apei mai plăcut, adaugă felii de fructe (portocale, lămâi) pentru o aromă îmbunătăţită. Evită să consumi mai mult de 3 ceşti de cafea pe zi!
5. Zahărul
Un consum exagerat de zahăr favorizează apariţia ridurilor, deoarece distruge colagenul şi elastina din piele, arată un studiu publicat în British Journal of Dermatology. În cantităţi moderate, zahărul este o sursă de energie, însă noi depăşim cu mult consumul decent de zahăr. Mai mult, specialiştii ne avertizează ca zahărul hrăneşte cele mai periculoase boli din zilele noastre: bolile cardiovasculare, cancerul şi diabetul zaharat.

Eu am scapat de cateva dintr-un foc:nu fumez,nu breau cafea,nici cu alcoolul nu ma omor,mai ramane doar zaharul si alimentele nesanatoase..hm....la junkfood mai renunt,dar la zahar niciodata.Haha!
Voi ati renunta la una dintre cele de mai sus pentru sanatatea tenului si implicit a corpului vostru?
Zambiti,merita! Astept mail-urile voastre pe sudessasblog@yahoo.com