Cum sa iti protejezi tenul toamna

By | 10/24/2011 09:21:00 a.m.
Neata!
O alta saptamana nebuna a inceput asa ca timpul pentru ingrijire se limiteaza vizibil.De aceea azi de dimineata am dat search "obiceiuri de toamna benefice pielii" si am gasit acest articol:
 1. Exfolierea este extrem de importanta deoarece elimina celulele moarte si pregateste tenul pentru hidratare. Cremele si lotiunile folosite se vor absorbi mult mai usor, iar rezultatele vor fi vizibile. Toate tipurile de ten necesita exfoliere, cu atat mai mult cele sensibile. Foloseste produse pe baza de retinol deoarece acestea permit regenerarea zilnica a tenului si confera un aspect sanatos.

2. Tenul se deshidrateaza pe perioada verii, ceea ce duce la aparitia ridurilor si a liniilor fine de expresie. Hidrateaza zilnic tenul inainte de a te machia si, bineinteles, dupa demachiere. Tenurile uscate si normale au nevoie de creme pe baza de uleiuri care sa hidrateze in profunzime.

3. Aplica tratamente intensive de hidratare care sa redea elasticitatea tenului. Poti folosi seruri sau emulsii pe baza de acid hialuronic care actioneaza ca un magnet mentinand pielea hidratata pentru mult timp.

4. Protejeaza-ti pielea de soare chiar si in zilele inorate. Chiar daca soarele de toamna nu pare atat de puternic, este necesar sa iti protejezi pielea de razele ultraviolete. Foloseste creme de fata cu factor de protectie solar. Si tenul gras are nevoie de protectie solara, dar pentru acesta trebuie sa alegi creme si lotiuni fara ulei.

5. Acorda mare atentie buzelor pentru ca si acestea au nevoie de hidratare. Alege un balsam de buze care sa te proteje de vant si vremea rece.

6. Un element important il reprezinta si dieta. Este necesar ca si in sezonul rece sa consumi cat mai multe lichide, fructe si legume proaspete. Pentru frumusetea tenului este indicat sa consumi varza, morcovi, broccoli, pere, struguri sau prune. Aceste alimente sunt bogate in vitaminele A, B, C si E, contin zinc, fier si calciu necesare organismului.
Sursa:www.elle.ro

Voi va schimbati obiceiurile de ingrijire in functie de anotimp?

Zambiti,merita! Astept mail-urile voastre pe sudessasblog@yahoo.com