Povestea Celulitei

By | 12/14/2011 08:28:00 a.m.
Neata!
   Zilele care au trecut au fost unele foarte bune pentru mine si sper ca si pentru voi la fel.
   Ca sa trec la subiect voi spune ca-i multumesc doamnei Doctor Irina Arsene de la Clinica SlimArt ca si-a facut timp si pentru intrebarile noastre referitoare la aparitia si combaterea celulitei.

Doamna doctor nutritionist spune asa:

Reprezintă un avertisment: e timpul sa ne schimbam modul de viata , alimentatia si sa facem exercitii fizice !

Se realizează un proces anormal de stocare a grasimilor de catre adipocite. Cand exista un echilibru intre stocarea si utilizarea grasimilor, adipocitele isi pastreaza dimensiunile normale.
Dacă stocarea depaseste utilizarea grasimilor, adipocitele isi maresc volumul , comprima vasele sanguine si limfatice din apropiere. Apare drenaj incetinit, apa si toxinele sunt eliminate cu dificultate, iar tesuturile subcutanate sunt inflamate. Apare aspectul inestetic al pielii de "coaja de portocala" mai ales la nivelul feselor, coapselor si abdomenului.

Celulita este un dusman al frumusetii si al starii de spirit!

Daca nu se iau masuri din timp, corpul se deformeaza ireversibil.

Sunt 4 stadii :

1) suprafata pielii este aparent netedă , dar dacă e stransă în pliu, se observa aspectul de coaja de portocala
2) coaja de portocală este evidenta fara a strange pielea , mai ales în pozitia culcata. Este forma edematoasa .
3) stadiul de micronoduli - celulita este vizibila , se incetineste mult circulația sanguina si limfatica .
4) stadiul de macronoduli - pielea are aspect de movilite care desfigureaza corpul, coapsele si picioarele au aspect de aluat dospit, gaurit cu degetul. Apar dereglari severe ale circulatiei, dilatare vene, iar pielea este dureroasa .


Celulita a existat dintotdeauna.
Celulita, alaturi de obezitate, reprezinta unul din principalii dusmani ai esteticii corporale. Apare la orice varstă, de la pubertate la menopauza. Nu este vorba neaparat de persoane grase, supraponderale.
Aproape orice femeie are celulită, 8 din 10 femei au celulita! Ne dorim sa facem parte din categoria celor fără celulita!

Cauze si factori favorizanti :


-predispozitia ereditara 

-context hormonal ( excesul de hormoni estrogeni afecteaza direct tesutul conjunctiv , slabindu-l ( el este sustinatorul grasimii )) . Exces de hormoni estrogeni apare mai ales inainte de ciclul menstrual si în sarcina - contraceptive orale , tratamente hormonale prescrise în menopauza - disfunctii ovare, suprarenale, tiroida,

- regim alimentar neadecvat - exces de grasimi animale si glucide, conservanti, aditivi alimentari, bauturi acidulate dulci, cafea, fumat, alcool, aport insuficient de fructe si legume,

- cauze circulatorii - includ factori care au drept efect lezarea circulatiei de intoarcere - imbracamintea prea stransa - jeansi prea stramti, ciorapi cu banda elastica prea stransa, centuri abdominale, tocurile prea inalte, ortostatismul prelungit - impiedica intoarcerea venoasa si drenajul limfei, clinostatismul prelungit - deoarece genunchii sunt indoiti circulatia de intoarcere se efectueaza incomplet..
- functionare deficitara a ficatului , digestie lenta , constipatie, sedentarism, obezitate
- stresul si toti factorii emotionali - intervin si in formarea celulitei prin modificarea hormonala pe care o antreneaza. In timpul stresului exista o secretie a glandelor suprarenale, a unui surplus de cortisol. Acesta are mai multe efecte negative, care pot juca un rol important si in formarea sau extinderea celulitei: cresterea glicemiei, retentia de apa favorizata de diminuarea permeabilitatii capilare si o depunere crescuta de grasimi. De aceea se recomanda perioade de relaxare regulate pe parcursul zilei si al saptamanii.
- fumatul – suprima actiunea oligoalimentelor asupra enzimelor care regleaza reactiile chimice din organism.

- medicamente.

Pentru ca rezultatele sa fie satisfacatoare este esential sa fie indeplinite urmatoarele obiective :
- Stimularea catabolismului
- Stimularea microcirculatiei sangvine si limfatice.
- Stimularea eliminarii toxinelor si apei in exces.
- Restructurarea tesutului conjunctiv afectat

Se recomanda in primul rand a se incepe cu o corectie alimentara - dieta-stil de viata corect + detoxifiere

Se continua cu miscare si tratamente corporale - Velasmooth.

Multumesc doamnei dctor Irina ca si-a facut timp si a raspuns intrebarilor.

Ce parere aveti?Eu am aflat si cateva lucruri pe care nu le stiam.De acum o sa fiu  mai atenta la modul meu de viata ,mai ales la mancarea pe care o consum.



Zambiti,merita! Astept mail-urile voastre pe sudessasblog@yahoo.com