Reteta MACARONS

By | 10/26/2011 09:43:00 a.m.
Neata!
Ma bucur tare mult ca sunteti si voi mandre de primii mei macarons si promit ca atunci cand ne vom intalni(Pixie si cine mai doreste sa ne intalnim)o sa ma inarmez cu multe bucati delicioase de macarons.
Pentru ca este o cerere mare de reteta o sa va dezvalui ca am realizat-o imbinand 2 retete luate de pe net. Una dintre ele este ,cum probabil va asteptati,de pe blogul Laurei iar cealalta suna cam asa:
Ingrediente:
-2 albusuri vechi de~3 zile(se tin in frigider si se scot in ziua in care doriti sa va apucati de treaba)
-o lingura de zahar tos
-85 gr de faina de migdale(se poate face si in casa:se cumpara migdalele,se lasa la uscat,se macina foarte bine dupa ce s-au uscat.Dupa ce se macina se cerne de 2-3 ori pentru a indeparta partile care nu sunt macinate.A doua varianta de a obtine faina este sa mergeti la Kaufland unde gasiti gata facuta-in raionul de seminte)
-150 gr zahar farin
-colorant alimentar
-esente(de care doriti)

Cum se procedeaza:
1.Se amesteca faina de migdale cu zaharul farin.Dupa amestecare,rezultatul se cerne,pentru a nu ramane impuritati(bucati mai mari,coaja,etc)
2.Se bat albusurile cu lingura de zahar tos pana se fac ca de bezea(sa nu curga din castron)
3.Se adauga colorantul(depinde de care aveti:daca e lichid in bezea,daca e praf omogenizati cu faina si fazarul farin)
4.Putin cate putin se inglobeaza compozitul de faina+zahar+colorant(in cazul meu:cacao)peste puale batute bezea si se amesteca vanjos pana totul este frumos si nu are cocoloase.
5.Se adauga esentele.

Dupa acesti pasi care mie mi se par extrem de simpli se ia o punga(in cazul meu,daca aveti instrumentul cu care puteti pune nasturasii in tava e excelent;eu aseara mi-am adus aminte ca l-am aruncat pe al meu pentru ca nu il foloseam niciodata...iupii...),se gaureste punga la unul din colturi.,se umple punga cualuatul si se trece la realizatul nasturasilor.(!!!!!in tava trebuie pusa hartie de copt,si pe hartia de copt se pun nasturasii).
Dupa ce am terminat ii lasam sa se odihneasca si sa-si creeze o minicrusta care nu se va mai prinde de degetele voastre(atingeti unul din ei cu degetul).Asta inseamna ~30 minute.
Dupa ce s-au odihnit ii bagam la cuptor la 140 grade C timp de maxim 20 de minute(depinde de cuptor).
Daca ati facut totul ca la carte o sa apara piciorusul macarons-ilor cam la 10-12 minute dupa ce i-ati introdus in cuptor.
Cand ii scoateti din cuptor nu va chinuiti sa-i desprindeti de hartia de copt,ci puneti putina apa pe fundul tavii si plimbati-o prin tava;dupa 3-4 minute puteti lua macarons-ii fara sa ramana nimic pe hartie.
Umplutura:topim 100 gr ciocolata pe care o amestecam cu 125 ml de frisa lichida.
Ii lipim si ne apucam sa mancam!!!
Ai mei arata asa:


















Daca aveti alte intrebari va rog lasati comentariu sau trimiteti un email si va voi raspunde.
Zambiti,merita! Astept mail-urile voastre pe sudessasblog@yahoo.com