Operatiunea "mascara"

By | 4/26/2011 01:53:00 p.m.
        Facand un simplu search pe site-urile revistelor mele preferate am gasit acest articol,care cred ca ar trebui citit de noi toate!
       Enjoy!

Mascara ocupa unul din primele cinci locuri pe lista lucrurilor fara de care femeile nu ar putea trai si este primul produs cosmetic pe care adolescentele il cumpara din proprie initiativa.

Cum sa faci alegerea potrivita? Exista citeva reguli simple, care au prea putin de-a face cu dragostea la prima vedere.
1.Mascara (si lenjeria intima) nu se imprumuta. Este un produs de uz individual.
2. Mascara este un produs transsezonier (indiferent de anotimp se poate folosi aceeasi formula), dar trebuie folosit exclusiv in limita termenului de valabilitate. Daca tubul a fost deschis, se recomanda folosirea lui maximum trei luni.
3. Daca mascara s-a uscat in tub... adio! Cumpara-ti altul. In nici un caz nu incerca sa-l folosesti diluindu-l cu apa.
4. Miscarile de piston cu peria, pentru a o incarca, nu fac decit sa introduca aer in tub si accelereaza invechirea produsului.
5. Mascara waterproof este alegerea ideala daca ai o filmare, faci sport, e o zi ploioasa, ai de gind sa plingi sau te mariti. Dar nu e o idee buna sa folosesti mascara waterproof zi de zi, pentru simplul motiv ca usuca excesiv genele. Daca, totusi, te incapatinezi sa optezi pentru acest tip de produs, foloseste in cursul noptii produse speciale de ingrijire a genelor. Altminteri risti sa le pierzi. Si, stii ceva, genele se regenereaza greu. Foarte greu.
6. Intre formulele pentru volum si cele pentru alungire, make-up artistii le prefera pe acestea din urma. Se intind mai uniform, iar efectul e mai natural.
7. Daca porti lentile de contact, foloseste formule hipoalergenice, pentru ochi sensibili.
8. Forma periei joaca un rol important in definirea genelor. O perie curbata accentuea­za si mai mult curbarea genelor. O perie groasa adauga volum, pentru ca imbraca cu produs fiecare geana. Peria cu par scurt ajuta la conturarea genei de la radacina la virf, fiind ideala pentru alungire. Cea ovala aduna cea mai mare cantitate de produs si e recomandata pentru definirea genelor subtiri si rare. Aplicatoarele cu doua rinduri de perii acopera si separa in acelasi timp.
9. A scapa de mascara poate fi la fel de complicat ca a-l pastra pe gene. Deci, demachia­za-te cu grija. Make-up artistii recomanda folosirea demachiantelor speciale (in nici un caz apa si sapun), cu o formula non-grasa (nonoily), care dizolva mascara (chiar si formulele ultra-rezistente) in citeva secunde, au o textura usoara, nu irita ochii (spre deosebire de vaselina sau demachiantele pe baza de uleiuri) si, in marea lor majoritate, au o culoare albastra, irezistibila.
10. Pentru demachiere, acopera ochii cu un pad sau o bucata de vata umezita, pe care ai aplicat demachiantul si lasa produsul sa actioneze citeva secunde. Apoi curata surplusul, de la baza genelor spre virfuri, cu miscari usoare si scurte.
11. Nu folosi produse grase pentru ingrijirea si fardarea ochilor, daca vrei ca mascara sa reziste, fara sa se intinda.
12. Mascara se aplica pornind de la baza si urcind in zig-zag, pentru ca genele sa se acopere uniform. Rasuceste peria pentru a accentua curbarea genelor.
13. Peria se tine intotdeauna orizontal. Nu tine peria cu virful orientat spre ochi. 14. Mascara nu se foloseste intr-un vehicul in miscare.

sursa:www.elle.ro 
Zambiti,merita!